Begin 2015 is het bedrijf Sheriff Gaming (dat in het jaar 2014 failliet was gegaan) overgenomen door Novomatic. Misschien een bekende naam voor degenen onder ons die wel eens online slots spelen, want Novomatic is ook een gevestigde naam in de ontwikkeling van gokkast software. Ook heeft het bedrijf het Nederlandse Bingocams overgenomen, misschien dat je de naam dus daarvan kent. Novomatic nam in elk geval een deel van de boedel van Sheriff over, en bracht het onder in een nieuw bedrijf dat zich ook richt op gaming op internet. Dit bedrijf werd StakeLogic.

stakelogic-slots-2015

Halverwege 2016 bracht StakeLogic een aantal klassieke gokkasten opnieuw uit. Vanuit de boedel van Sheriff Gaming hadden ze nog de rechten van onder andere de toppers Random Runner en de Club 2000. Ze staken deze kasten in een geheel nieuw software jasje, en sinds deze zomer zijn ze opnieuw te spelen. Je komt ze tegen bij onder andere Oranje Casino en Kroon. Deze nieuwe versie speelt sneller en ziet er strakker uit dan de voorganger die alleen in Flash speelbaar was.

Laten we hopen dat StakeLogic op deze weg doorgaat en de komende tijd meer en meer van die soort ouderwetse goede fruitmachines omvormt tot speelbaarheid online. StakeLogic heeft haar hoofdkwartier in Eindhoven, en lijkt in elk geval goed bezig te zijn zich te richten op juist de Nederlandse gokmarkt met deze in ons land erg geliefde spellen.